مطالب علمی فرزادتات شه دوست

مطالب علمی فرزادتات شه دوست

مطالب علمی فرزادتات شه دوست

مطالب علمی فرزادتات شه دوست

سرماسپاری

ماجرای چند جسد در صف زنده شدن! / حضور یک ایرانی در نیتروژن مایع

آیا می دانید جسد فریدون اسفندیاری در یک آزمایشگاه قرار دارد، به این امید که در آینده شاید زنده شوند؟!

تاکنون ماجرای جسد فریدون اسفندیاری را شنیده اید؟ الکور چیست؟ درباره مره های منجمد شده چطور؟ یک ایرانی که در بین اجساد دیگر در دستگاه های منجمد مخصوصی نگهداری می شود. اینجا می خواهیم شما را با جزییات این آزمایشگاه و سرنوشت جسد فریدون اسفندیاری آشنا کنیم.
در نقطه‌ای دوردست، در یکی از بیابان‌های آمریکا، صد‌ها انسان منجمدشده، در انتظار دومین تولد خود هستند. این بدن‌ها در داخل کیسه‌های عایق حرارتی که درون نیتروژن مایع شناور است، به‌صورت سه‌تایی در فلاسک‌های غول‌پیکر خلاء شناورند. نام این فلاسک‌ها «دِوار» (Dewar) است.
دبدفورد، اولین و قدیمی‌ترین انسانی است که منجمد شده است. از زمانی که او پیشگام این حرکت شده، تاکنون صد‌ها نفر با امید به زندگی در آینده، به او پیوسته‌اند.

مرده‌هایی که در صف زنده شدن قرار دارند!

بنیاد تمدید زندگی "الکور" این نوید را ارائه می‌دهد که علم و فناوری به درجه‌ای خواهد رسید که می‌توان فرد فوت شده را به زندگی بازگرداند.
در این راستا الکور کل بدن را با قیمت حدود ۲۰۰ هزار دلار یا فقط سر و مغز را با ۸۰ هزار دلار در فرآیندی به نام کریونیک (سرمازیستی) منجمد می‌کند. این شرکت در اسکاتسدیل آریزونا واقع شده است، جایی که اجساد برای چندین دهه یا حتی قرن‌ها در دمای انجماد عمیق ذخیره می‌شوند. این بنیاد در سال ۱۹۷۲ توسط لیندا و فرد چمبرلین پس از ملاقات این زوج در یک کنفرانس کریونیک در اوایل سال ۱۹۷۰ تأسیس شد.
لیندا چمبرلین گفت: «اهداف ما راه اندازی سازمانی بود که بتواند جان مردم را نجات دهد و به آن‌ها فرصتی دهد تا سلامت و عملکرد خود را بازیابی کنند.»
وی افزود: «اگر می‌دانستیم چقدر سخت است، شاید برای انجام آن تلاش نمی‌کردیم. اما وقتی شما کاری را درباره نجات جان انسان‌ها شروع می‌کنید، نمی‌توانید آن را رها کنید.»

امید یا کلاهبرداری؟

الکور اجساد را با کاهش تدریجی دمای بدن و ذخیره آن‌ها در محفظه‌های غول پیکر نیتروژن مایع در دمای ۱۹۶- درجه سانتیگراد حفظ می‌کند. در یک روش معمولی، قبل از اینکه خون با محلول «محافظ برودتی» جایگزین شود، بدن در یخ بسته بندی شده و منجمد می‌شود تا تشکیل کریستال یخ متوقف شود. حامیان کریونیک بر این باورند که مرگ یک فرآیندی بر مبنای زوال است نه صرفاً لحظه‌ای که قلب می‌ایستد. اما مدت‌هاست که این صنعت به عنوان علم کلاهبرداری یا حتی تقلب رد شده است.

کم سن ترین جسد منجمد

یکی از جسد‌هایی که الکور در دست دارد، نوزاد مادرین ناواراتپونگ، معروف به آینز است که در سال ۲۰۱۵، درست قبل از تولد سومین سالگردش، بر اثر سرطان مغز درگذشت.

(فریدون اسفندیاری) یک ایرانی در میان اجساد فریز شده!

جالب است بدانید، یک ایرانی به نام فریدون اسفندیاری هم درمیان این اجساد حضور دارد. اسفندیاری متولد ۲۳ مهر ۱۳۰۹ در بروکسل است که در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۷۹ در نیویورک درگذشت. وی نویسنده، معلّم، فیلسوف، نظریه‌پرداز ترابشریت، مشاور و آینده‌پژوه بود. او همچنین تعدادی کتاب با موضوعات تخیلی به چاپ رسانده‌است. جسد فریدون اسفندیاری در میان اجساد منجمد شده قرار دارد.

فریدون اسفندیاری کیست؟

فریدون اسفندیاری فرزند یک دیپلمات ایرانی به نام عبدالحسین صدیق اسفندیاری و نوه اسدالله یمین اسفندیاری (دیپلمات و سناتور) بود. مسافرت‌های پی در پی و مستمرّ او در دوران کودکی باعث شد تا در سن یازده سالگی در هفده کشور مختلف زندگی کرده باشد.
وی در دوران جوانی، به عضویت تیم ملی بسکتبال ایران در بازی‌های المپیک ۱۹۴۸ لندن درآمد. همچنین در بین سال‌های ۱۳۳۲ تا ۱۳۳۴ عضو کمیسیون صلح فلسطین در سازمان ملل متحد بود. فریدون اسفندیاری چهار خواهر و برادر داشت و یک فیلم مستند در بارهٔ وی با نام «آیا شما یک ترابشر هستید» ساخته شده‌است.
در هجدهم تیر ماه ۱۳۷۹، مصادف با هشتم ژوئیه سال ۲۰۰۰ میلادی، او بر اثر سرطان لوزالمعده درگذشت و جسد او تا به امروز به روش سرمازیستی در بنیاد ادامه حیات آلکور در سکاتزدیل، آریزونا نگه‌داری می‌شود.
او در زمان مرگ توافق‌نامه‌ای برای انجام این کار نداشت، بنابراین هیچ‌کدام از اعضای تیم آلکور در زمان مرگ او، بر بالینش حاضر نبودند. او اولین فردی بود که از تکنولوژی جدید سرماسپاری با استفاده از موادمحافظ سرمازدگی سود برد. او در نیواسکول، دانشگاه کالیفرنیا لس‌آنجلس و دانشگاه بین‌المللی فلوریدا به تدریس پرداخت و در سمت مشاور شرکت‌های لاک هید و جی سی پنی نیز به فعالیت مشغول بود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد